'Nieuwe Zelda mogelijk niet realistisch'

De Zelda-game voor de Wii U krijgt mogelijk een andere grafische stijl dan de getoonde beelden op de E3-beurs in Los Angeles doen vermoeden. "Men verwacht de realistische stijl van de techdemo terug te zien in de nieuwe game, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn", zegt producent Eiji Aonuma in een interview met techmagazine Wired.

Het Zelda-team van Nintendo heeft de E3-demo niet zelf gemaakt. In de demonstratie kregen gamers een gevecht tussen het hoofdpersonage Link en een grote spin te zien. De Zelda-demo moest aantonen dat de Wii U meer rekenkracht bevat dan de Nintendo Wii.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Nintendo Zelda-beelden toont die niet in een game belanden. Zo werd er bij de introductie van de Gamecube een realistische Zelda-demo getoond, maar kreeg de uiteindelijke game, The Legend of Zelda: Wind Waker, kleurrijke tekenfilmachtige beelden.

Het Zelda-team werkt momenteel aan The Legend of Zelda: Skyward Sword voor de Nintendo Wii. De Zelda-game, die al vijf jaar in productie is, wordt een van de laatste games voor de spelcomputer.


Nieuwe Zelda mogelijk niet realistisch