[Copa] Brazilië niet langs Venezuela

Brazilië heeft haar eerste groepswedstrijd tegen Venezuela in de groepsfase van de Copa America met 0-0 gelijkgespeeld. Coach Mano Menezes koos voor een 4-2-3-1 opstelling, waarin Alexandre Pato, Neymar en Robinho de voorhoede vormde. Venezuela startte met een 4-4-2 formatie waarbij FC Twente-speler Roberto Rosales in de basis stond.

De Gele Kanaries gingen de eerste minuten vol in de aanval en een eerste kans kwam al na vijf minuten via Neymar. Met een paar fraaie combinaties creëerden de Brazilianen voldoende kansen, maar tot een doelpunt kwam het niet. AC Milan-spits Pato kreeg de grootste kans, zijn snoeiharde schot belandde echter op de lat. Na rust was Brazilië ineens een stuk minder explosief en bloedde de wedstrijd langzaam dood. Het defensief spelende Venezuela verdedigde erop los waardoor de voorhoede van de Brazilianen er niet meer doorheen kwam.

Door de 0-0 eindstand moet Brazilië de eerste plek in Poule B delen met Venezuela. De andere ploegen in deze poule zijn Ecuador en Paraguay. Zij nemen het 23:30 uur (Nederlandse tijd) tegen elkaar op.