T. Janssen: "EL-groepsfase haalbaar met Midtjylland"

Tim Janssen heeft een opmerkelijke periode achter de rug. Eind mei degradeerde de spits met zijn ploeg Esbjerg fB uit de hoogste Deense competitie. Vervolgens maakte de aanvaller de overstap naar FC Midtjylland, waarmee hij zich nu voorbereidt op de tweede voorronde van de Europa League.

In gesprek met Voetbal International laat de voormalig speler van FC Zwolle, FC Eindhoven, RKC Waalwijk en N.E.C. Nijmegen weten kansen te zien met zijn huidige ploeg om het hoofdtoernooi te halen: "Als we deze voorronde doorkomen, zitten we opnieuw bij de geplaatste teams, de groepsfase behalen is dan zeker een mogelijkheid."

Ook verklaart Janssen waarom hij een driejarig contract heeft getekend bij FC Midtjylland: "In een Oost-Europees avontuur zag ik weinig, het sportieve heb ik boven het financiële en avontuurlijke verkozen. Deze club hikt wel aan tegen de Deense top. Vorig seizoen eindigde ze als vierde, maar gevoelsmatig hoorde ze nóg hoger te staan."

Afgelopen seizoen kende Janssen een matige tweede seizoenshelft bij Esbjerg. Hij verloor destijds zijn basisplaats, maar de aanvaller hoopt dit seizoen bij Midtjylland stappen te kunnen maken: "In tegenstelling tot het toevalsvoetbal met veel hoge ballen bij de meeste Deense teams speelt Midtjylland écht voetbal. Die speelwijze past veel beter bij mijn kwaliteiten. En met onder anderen Kristian Bak Nielsen en Jakob Poulsen (beiden ex-SC Heerenveen, red.) heeft de club spelers die al een en ander hebben meegemaakt."

De spits ziet met de ploeg uit Herning genoeg kans om succes te boeken: "Doordat titelfavoriet FC Kopenhagen kwaliteit heeft ingeleverd, wordt de competitie voor alle subtoppers – inclusief Midtjylland - uitermate spannend."