'Vita zal marktaandeel Nintendo verkleinen'

Analist Michael Pachter heeft weer een voorspelling voor ons. Volgens hem zal Sony's nieuwe handheld marktaandeel van Nintendo wegsnoepen, maar zal de gehele handheldmarkt beïnvloed worden door smart phones.

Pachter denkt dat de verkopen van de handheld zullen teruglopen door de groeiende verkoop van mobiele telefoons, waar veel mensen tegenwoordig op gamen. Toch is het nog lang niet gedaan met de handheld en ziet hij een gezonde nichemarkt voor de toekomst.
Nintendo moet volgens Pachter het meest inleveren. De PlayStation Vita-prijs van 249 dollar zal er voor zorgen dat de krimpende handheldmarkt verdeeld wordt tussen Sony en Nintendo, waarbij het aandeel van Nintendo verder zal afnemen.

Verder zegt Pachter dat het nog te vroeg is om te voorspellen of de Wii U het voorspelde verlies van Nintendo kan opvangen. "Het aandeel van Nintendo daalde al in waarde door de onzekere handheld-business en twijfel over de geplande launch van de Wii U. Er zijn geen specificaties en prijsindicaties vrijgegeven over het apparaat, al was de hardware indrukwekkend. Het succes is onmogelijk te bepalen zonder te weten hoe het apparaat zich verhoudt tot de concurrentie op het gebied van prijs en prestatie," aldus Pachter.