Adebayor: "Real betekent alles voor me"

Emmanuel Adebayor hoopt op een terugkeer bij Real Madrid. Hij speelde de afgelopen seizoenshelft op huurbasis in de Spaanse hoofdstad. Alleen een telefoontje van coach José Morinho zal hij opnemen, andere clubs hoeven geen interesse te tonen in de spits. "Real betekent alles voor me, ik ben verliefd op die club", zo vertelde hij aan Marca.

Real heeft een eventuele optie tot koop nog niet gelicht, maar daar zit de aanvaller niet mee."Ik wacht desnoods tot 31 augustus, elf uur 's avonds, als José mij maar belt." Op die datum zal de transfermarkt sluiten. Momenteel staat hij nog onder contract bij Manchester City tot medio 2014. De verwachting is dat The Citizens niet zullen tegenstribbelen om hem nog een seizoen te verhuren.

Adebayor die van 2005 tot en met 2009 onder contract stond bij Arsenal heeft zich volgens eigen zeggen bewezen bij de Koninklijke. In de veertien competitieduels die hij speelde wist hij vijf maal het doel te vinden. "Ik denk dat ik het goed heb gedaan, maar ik ben een veel betere voetballer dan ik heb laten zien. Het is niet gemakkelijk om snel te wennen aan zo'n grote club als Real in een korte tijd."