Beachvolleybalsters Keizer/Van Iersel vierde in Stavanger

Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben de strijd om het brons tijdens de Swatch FIVB Grand Slam in Stavanger verloren. Zowel in de halve finale als de wedstrijd om de derde plek konden de Nederlandse dames niet stunten.

In de halve finale speelden Keizer/Van Iersel tegen het Amerikaans team Kessy/Ross. Keizer/Van Iersel begonnen sterk aan de wedstrijd en hadden gedurende de hele set een voorsprong van drie punten. Aan het einde van de set kwamen de Amerikanen terug, maar toch ging de winst met 27-25 naar Keizer/Van Iersel. In de tweede en derde set begonnen de Amerikanen beter te spelen, met 21-11 en 15-11 sloten zij deze wedstrijd winnend af.

In de wedstrijd om de derde plek speelden Keizer/Van Iersel tegen de kersverse wereldkampioenen van 2011, Larissa/Juliana uit Brazilië. De Brazilianen waren in deze wedstrijd te sterk voor de Nederlandse dames, Keizer/Van Iersel verloren met 21-13 en 21-14.

Doordat Keizer en Van Iersel in Stavanger de halve finale hebben bereikt hebben ze een nominatie voor de Olympische Spelen behaald.