Hockeyvrouwen kloppen Zuid-Korea

De Nederlandse hockeysters staan in de finale van de Champions Trophy. In Amstelveen klopte Oranje Zuid-Korea door doelpunten van Kim Lammers en Carlijn Welten met 2-0. Nederland eindigt in de finalepoule daardoor als eerste. Morgen wacht in de finale opnieuw Zuid-Korea.

De Zuid-Koreaanse vrouwen eindigden op punten en doelsaldo gelijk met titelverdediger Argentinië, maar scoorde een keer meer zodat de Leonas veroordeeld werden tot de strijd om het brons. Daarin is Nieuw-Zeeland de tegenstander. Eerder vandaag won Argentinië al met 3-2 van de Nieuw-Zeelandse vrouwen.

In de eerste helft was Nederland duidelijk sterker en Lammers drukte het krachtsverschil met een snelle uitbraak ook in de score uit. Nadat Welten de 2-0 van net binnen de cirkel binnenschoot bleef het rustig tot aan de rust. In de tweede helft probeerde Zuid-Korea meer, maar de Aziaten beseften ook dat de stand in hun voordeel was en speelden in de slotfase op balbezit.