Di Montezemolo: "Ferrari mag nooit opgeven"

Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft benadrukt dat het team van Ferrari nooit op mag geven in de Formule 1. Coureur Fernando Alonso staat in het kampioenschap 99 punten achter leider Sebastian Vettel, terwijl bij de constructeurs Ferrari na acht races 166 punten achter Red Bull staat. Toch is dit geen reden om de bolide van 2012 al voorrang te geven.

"Ik heb in de afgelopen dagen de situatie doorgesproken met teambaas Stefano Domenicali en zijn engineers. We werken nonstop en we kunnen verbeteringen zien vergeleken met de eerste races en dat komt deels door een andere aanpak bij de ontwikkeling van de auto. We weten dat de situatie in beide kampioenschappen lastig is, maar ik wil het woord opgeven niet horen. We moeten proberen ons continue te verbeteren en iedere race voor de overwinning te gaan, dat hoort bij Ferrari," zei Di Montezemolo.

"Uiteraard werken we al aan de 2012 auto, maar dat is normaal voor deze tijd van het jaar. Ik heb vertrouwen in Domenicali en zijn team en ik weet zeker dat het resultaten op zal gaan leveren," zei de Italiaan die over de Formule 1 in het algemeen dit jaar tevreden is en bandenmaker Pirelli een compliment geeft. "De Formule 1 heeft een positieve start gehad dit jaar met onvoorspelbare races en veel inhaalacties, waardoor het voor het publiek tot het eind interessant blijft. Dat was één van de doelen die de sport zich moest stellen en ik geloof dat dit gelukt is. Tot slot wil ik Pirelli feliciteren met hun terugkeer in de Formule 1."