Zaakwaarnemer Reis niet in gesprek met PSV

De zaakwaarnemer van Jonathan Reis heeft aan PSV laten weten dat de Braziliaan pas over zijn toekomst beslist wanneer hij weer helemaal fit is.

Technisch directeur Marcel Brands had zaakwaarnemer Renato Moura uitgenodigd voor een gesprek, maar dat heeft Moura afgeslagen. Reis scheurde in december vorig jaar alle banden in zijn rechterknie af en moest daarvoor twee keer in de Verenigde Staten geopereerd worden. PSV nam alle kosten voor het herstel op zich.

Volgens de zaakwaarnemer heeft de Eindhovense club de optie in het contract van Reis echter niet gelicht, waardoor de speler volgens hen nu transfervrij is. Trainer Fred Rutten heeft nog steeds contact met Reis. "Ik heb tijdens mijn vakantie per sms contact gehad met Jonathan", zegt de trainer in gesprek met Voetbal International. "Zijn revalidatie verloopt naar wens. Hij staat nog steeds positief tegenover een terugkeer naar PSV."

"Ten aanzien van het nieuwe contract is er even niet helemaal goed gecorrespondeerd met elkaar", vervolgt Rutten. "Het is een nobele gedachte om er vanuit te gaan dat hij PSV dankbaar is. Ik zit zelf zo wel een beetje in elkaar, maar in de voetballerij is dat niet altijd bij iedereen het geval.

"Mijn gevoel zegt dat Jonathan nog steeds graag bij PSV wil spelen. Er zijn echter altijd andere belangen. De basis is voor Jonathan is fit worden. Als zijn lichamelijke status het toelaat om weer helemaal voetbalfit te worden, dan gaat hij het redden. Er zit namelijk karakter in bij hem."