Dries Roelvink is dol op fietsende mannen

Dries Roelvink verbaast zich ieder jaar weer over de manier waarop de wielrenners in de Tour de France bergen weten te verzetten. De 52-jarige volkszanger vindt het erg indrukwekkend en zit zaterdag weer klaar voor de start van het sportspektakel.

Dries is een groot liefhebber van het wielerevenement. Elk jaar zit hij weer drie weken voor de televisie. "Die renners fietsen allerlei bergen op en af waarvan ik denk: tjongejonge", zegt hij tegen Novum Nieuws. "Als ik dat zie, krijg ik nog meer waardering voor die jongens."

Zelf is Dries niet van de fietssport. "Ik ben meer een loper. Elke dag probeer ik 35 tot 40 minuutjes te hardlopen door het Vondelpark." Ook vergeet hij niet zijn oefeningen te doen in de sportschool. "Dat is nogal een obsessie van me", biecht hij op.

Om de fietsende mannen een hart onder de riem te steken, heeft hij een speciale tourversie gemaakt van zijn nieuwe single Hé Wat Doe Jij. Naar eigen zeggen gaat het nummer over de gouden tijden in de jaren zeventig 'waarin de Nederlandse renners heersten'. Op de single zijn fragmenten te horen van de overleden tourcommentator Theo Koomen.