Ajax koopt Sigthorsson voor 4 miljoen van AZ

Ajax en AZ zijn het eindelijk eens geworden over de transfer van spits Kolbeinn Sigthorsson. De speler was er zelf al weken geleden uit met Ajax, maar de clubs konden het niet eens worden over de transfersom. Uiteindelijk wordt ongeveer vier miljoen euro betaald voor de 21-jarige IJslander, schrijft De Telegraaf.

Het transferbedrag kan nog oplopen door middel van premies en een percentage bij doorverkoop van de speler. Het struikelblok was een clausule in het contract van de AZ-speler, waardoor hij recht had op een deel van de transfersom. AZ wilde dat Ajax dat deel zou betalen. Uiteindelijk heeft AZ de vraagprijs laten zakken als compromis.

Dit weekend moet het papierwerk worden afgerond. Na de medische keuring op maandag tekent Sigthorsson een contract voor vier jaar bij Ajax.

Met de komst van Sigthorsson lijkt trainer Frank de Boer de selectie van Ajax voor komend seizoen rond te hebben. Eerder legde de club al Theo Janssen, Derk Boerrigter, Thulani Serero en Mats Rits vast. Alleen bij een vertrek van spelers zal Ajax zich opnieuw op de transfermarkt melden.