Kenneth Branagh zegt nee tegen Thor 2

Kenneth Branagh wil de tweede Thor-film niet regisseren. Branagh heeft na vriendschappelijk overleg bedankt voor de eer, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. Chris Hemsworth keert wel terug als de Noorse dondergod.

De 50-jarige Branagh is, als acteur en als regisseur, vooral bekend van zijn Shakespeare-verfilmingen en zwaardere drama's. Menigeen was verrast toen hij werd gecontracteerd voor de regie van Thor, voor hem wellicht een leuk uitstapje. De film was met een wereldwijde opbrengst van ruim 437 miljoen dollar in elk geval wel een commercieel succes.

Producent Marvel Studios, die afgelopen donderdag liet weten dat Thor 2 op 26 juli 2013 in première gaat, mag dus op zoek naar een vervanger. De regie van de superheldenfilm is een van de meest felbegeerde banen in Hollywood. Branagh gaat de vervolgfilm wellicht wel coproduceren.

Over het scenario is nog niets bekend, hoewel coscenarist Don Payne er naar verluidt al enige tijd aan sleutelt. Uiteraard maakt Thor zijn opwachting in het superheldenensemble The Avengers, dat volgend jaar vanaf 3 mei in de Nederlandse bioscopen draait.


Kenneth Branagh zegt nee tegen Thor 2 (Foto: Novum)