Vermist meisje in goede gezondheid gevonden

Een 17-jarig meisje uit Hardinxveld-Giessendam dat sinds donderdag werd vermist, is in goede gezondheid teruggevonden in de gemeente Noordoostpolder (Flevoland). Dat maakte de politie bekend. Het zogenoemde Amber Alert dat de politie in verband met haar verdwijning liet uitgaan, is ingetrokken

De 17-jarige Melanie werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.00 uur 's nachts aangetroffen in een woning. Een 32-jarige man die zich ook in het pand bevond is aangehouden. Hij wordt verdacht van het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag, stelde een politiewoordvoerder.

De politie kreeg in de loop van het onderzoek zo'n 60 tips binnen over de verdwijning van het zwakbegaafde meisje, maar die hebben volgens de zegsman niet geleid naar haar verblijfplaats. De vondst van de 17-jarige zou geheel te danken zijn aan 'goed politiewerk'.

De 17-jarige wordt, mits ze daar behoefte aan heeft, eerst medisch onderzocht. Ook wordt haar verklaring opgenomen. De relatie tussen het meisje en de aangehouden man is volgens de politie nog onduidelijk.

Vermist meisje in goede gezondheid gevonden
Vermist meisje in goede gezondheid gevonden (Foto: ANP)