[Tour] DerMeisters Tour-feitje van de dag

Tijdens de Tour de France zal DerMeister, Eindredacteur van FOK!sport, elke dag een feitje naar buiten brengen over de etappe die verreden zal worden of over een andere gebeurtenis uit de geschiedenis van de Ronde van Frankrijk.

De derde etappe zal het peloton voeren van Olonne sur Mer richting Redon, de eerste van de drie aankomstplaatsen in Bretagne. Redon zal voor de eerste keer fungeren als aankomstplaats in de Tour de France. Naar alle verwachting zal deze etappe met stip in de agenda staan van vele sprinters, aangezien het de eerste echte vlakke rit is met een relatief makkelijke aankomst.

Zou Mark Cavendish in staat zijn om zijn zestiende etappezege ooit in de Ronde van Frankrijk op zijn naam te schrijven? Mocht de Brit de etappe pakken, dan stijgt hij naar de vijfde plaats op de ranglijst van Meeste etappezeges in de Tour. Op dit moment voert Eddy Merckx nog altijd onbedreigd deze lijst aan met 34 ritzeges.

Op de tweede plaats vinden we de Fransman Bernard Hinault terug met 28 overwinningen. Het podium wordt compleet gemaakt door Lance Armstrong. De Amerikaan wist in totaal 26 etappes te winnen. Daarin zijn wel vier overwinningen in een ploegentijdrit meegerekend. André Darrigade (22 zeges) en Jacques Anquetil (16 zeges) vinden we op dit moment terug op de plaatsen vier en vijf. Cavendish deelt op dit moment met de Belgische renner Freddy Maertens de zesde plaats met vijftien zeges.