Jol was 'gezeik' bij Ajax zat

Martin Jol was de continue tegenstand binnen Ajax beu. Om die reden vertrok de Scheveninger eind vorig jaar na amper anderhalf seizoen uit de Arena, zegt hij in een interview in NRC Handelsblad. "Ik heb het als buitenstaander nog lang volgehouden. Er was altijd verzet binnen de club. Ik was het gezeik zat."

De 55-jarige Jol wilde met zijn vertrek de 'spirit en de rust laten terugkeren'. De oefenmeester, sinds vorige maand bij Fulham in dienst, denkt dat dat is gelukt. Toch beseft hij nu dat hij het niet goed kon doen bij Ajax. "Aan het slot zag ik Ooijer, Lindgren en Oleguer gewoon op de bank zitten. Lekkere verjonging. En nu hebben ze Theo Janssen gehaald. Als ik dat zou hebben voorgesteld, zouden ze zeggen: die Jol is niet goed."

Ook de manier waarop Mounir el Hamdaoui in ongenade viel bij Frank de Boer deed Jol pijn. "De manier waarop hij is behandeld, is typisch Nederlands. Het is heel vervelend als iemand je vanaf het begin niet accepteert. Dat was lastig. Bij mij deed hij het juist goed."