W. Janssen: "We moesten er weer even inkomen"

FC Twente haalde gisteravond dubbele cijfers tegen de amateurs van DSV'61. Willem Janssen, die tweemaal scoorde, was ondanks de 0-10 zege niet helemaal tevreden.

"Ik denk dat we teveel kansen hebben gemist", zei Janssen na afloop tegen Goal.com. De middenvelder viel op door enkele keren snel de bal weer in het spel te brengen. "Ik maakte inderdaad een beetje haast, want je wil als team zoveel mogelijk doelpunten maken. Daar gaat het bij zulke wedstrijden om."

FC Twente had vooral na de snelle openingstreffer van Luuk de Jong moeite om de kansen te benutten. Een aantal spelers wisselden tijdens de eerste helft daarom van positie. "Door veel beweging op het veld kun je kansen creëren. Dat hebben we wel gedaan, de bezetting voor het doel was telkens goed. Maar dat leverde naar mijn mening dus niet genoeg goals op."

Het oefenduel in Doornspijk was voor Twente het vierde in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eerder werden Twenterand (0-6), de Hengelose Selectie (1-10) en SC Markelo (0-12) aan de kant gezet. "We moesten er weer even inkomen. Tijdens deze wedstrijden hebben we ons in ieder geval laten zien. Nu komen de oefenwedstrijden tegen serieuze tegenstanders. Dan kunnen we pas echt zien waar we nu staan."

De Tukkers spelen komende woensdag hun volgende oefenwedstrijd tegen AA Gent. Drie dagen later wacht een ontmoeting met het Zeeuwse Elftal. Daarna, op 14 en 15 juli, staat Twente in het Belgische Tubize tegenover Fenerbahçe en Standard Luik.