Steijn: "John en ik hebben dezelfde voetbalvisie"

Maurice Steijn mag zich tijdens zijn debuut als hoofdtrainer direct opmaken voor een Europa League-avontuur met ADO Den Haag. Op 14 juli speelt de club de tweede voorronde.

Tauras uit Litouwen is de tegenstander. Steijn, die werd aangesteld als opvolger van de vertrokken John van den Brom, beseft dat het moeilijk wordt om de prestaties van zijn voorganger te evenaren. ADO Den Haag eindigde vorig seizoen op de zevende plek en plaatste zich via de play-offs voor Europees voetbal.

"Kijk, vorig jaar vielen alle stukjes op hun plaats", zegt Steijn in het Algemeen Dagblad. "Het zat mee, we hadden amper blessures en aanwinsten als Kubik, Bulykin en Radosavljevic waren een schot in de roos. Ik ga niet zeggen dat we weer Europees voetbal gaan halen. Maar met de groep die er nu staat moeten we weer in het linkerrijtje kunnen eindigen. Maar je weet niet of er nog spelers vertrekken, dus een doelstelling is nog lastig te bepalen."

Steijn is niet van plan veel te veranderen nadat Van den Brom naar Vitesse is vertrokken. "Elke trainer legt zijn eigen accenten. Maar John en ik hebben dezelfde voetbalvisie. We zijn allebei trainers die uitgaan van eigen kracht en houden van verzorgd en aanvallend voetbal waarbij we vroeg druk zetten. Vorig jaar is de slapende reus, die ADO Den Haag is, wakker geworden en daarop kan ik verder bouwen."