Radio 2 legt Kamerwens naast zich neer

Radio 2 gaat niet meer Nederlandstalige muziek draaien, zoals de Tweede Kamer wil. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) vindt de opdracht 'op de grens van wat geoorloofd is'. NPO-voorzitter Henk Hagoort vindt dat de politiek zich niet moet bemoeien met de inhoud van de publieke omroep. Radio 2 luistert alleen naar de wens van het publiek, zegt hij.

PVV-Kamerlid Martin Bosma wil dat het levenslied een prominentere plaats krijgt op de Nederlandse radio. Een Kamermeerderheid schaarde zich donderdag achter zijn voorstel om Radio 2 tussen 07.00 uur en 19.00 uur minimaal 35 procent Nederlandstalige muziek te laten draaien.

Zendermanager Kees Toering van Radio 2 vindt een vanuit Den Haag opgelegd quotum helemaal niet nodig. "Radio 2 besteedt al heel lang veel aandacht aan Nederlandse artiesten en Nederlandstalig repertoire."Sommige programma's besteden structureel aandacht aan het Nederlandstalige genre. "Radio 2 was, is en blijft de belangrijkste radiozender op het gebied van Nederlandse en Nederlandstalige muziek."