Black Butterflies verkocht aan vijftig landen

De Nederlandse speelfilm Black Butterflies van Paula van der Oest is aan ruim vijftig landen verkocht. Dat laat producent IDTV Film vandaag weten.

De film van regisseur Paula van der Oest, met Carice van Houten en Rutger Hauer in de hoofdrollen, is aangekocht door distributeurs in onder meer Frankrijk, Zwitserland, Hong Kong, Taiwan, Finland, Noorwegen, Zweden, Brazilië, Egypte, tientallen Afrikaanse en diverse Zuid-Amerikaanse landen. Black Butterflies is gebaseerd op het leven van de Zuid-Afrikaanse dichteres Astrid Jonker, gespeeld door Van Houten, en vertelt over haar moeizame relatie met haar dominante vader (Hauer) en krankzinnige moeder.

De film draait momenteel nog in diverse Nederlandse bioscopen en behaalde in mei de status van Gouden Film toen er honderdduizend kaartjes waren verkocht. Van Houten kreeg in april voor haar rol de filmprijs voor beste actrice op het Tribeca-filmfestival in New York.

De film gaat op 22 juli in Zuid-Afrika in première tijdens het Durban International Film Festival. De bedoeling is de film ook in de meeste landen in de bioscoop uit te brengen, in de overige landen verschijnt de film direct op dvd.