Feyenoord klopt bij KNVB aan voor aankopen

Feyenoord wil de selectie voor het seizoen 2011/2012 graag versterken. Omdat de Rotterdammers in het licentiesysteem in categorie 1 zitten mogen ze geen aankopen doen. Daarom heeft de club bij de KNVB een officieel verzoek ingediend om een deel van de transferinkomsten te gebruiken voor inkomsten.

Algemeen directeur Eric Gudde en financieel directeur Onno Jacobs gingen vandaag met directeur betaald voetbal Bert van Oostveen en bestuurssecretaris betaald voetbal Mark Boetekees van de KNVB om tafel om de mogelijkheden te bespreken. De voetbalbond prijst de vorderingen van Feyenoord om de club weer gezond te maken en heeft het verzoek doorgeschoven naar de licentiecommissie. De Rotterdammers verwachten over enkele weken goed nieuws te krijgen van die commissie.

Feyenoord zal tot volgend jaar onder curatele staan. Elke uitgave boven de 50.000 euro die niet binnen de begroting valt mag alleen met toestemming van de KNVB. Omdat de Rotterdammers de schuld van 43 miljoen binnen een jaar naar 20 miljoen euro teruggebracht hebben en een goede transferperiode kennen hopen ze op clementie.

Zo werd Nathan Ake verkocht aan Chelsea, Karim Rekik aan Manchester City, Luc Castaignos aan Internazionale en Georginio Wijnaldum lijkt naar PSV te gaan. Dit levert de Stadionclub in totaal acht miljoen euro op. Een deel van dit bedrag wil de club uitgeven aan een aanvallende middenvelder en mogelijk ook een spits.