Eerste game Respawn Entertainment krijgt vorm

De productie van de eerste game van Respawn Entertainment begint voor de buitenwereld vorm te krijgen. De gamestudio heeft een eigen website gelanceerd met daarop een afbeelding. Het bedrijf weigert voorlopig inhoudelijk in te gaan op het onaangekondigde spel. Respawn werkt naar verluidt aan een futuristisch schietspel voor game-uitgever Electronic Arts.

De gamestudio is opgericht door Jason West en Vince Zampella, de mede-oprichters van gamestudio Infinity Ward, het bedrijf achter de schietspelserie Call of Duty. Het tweetal is met veel tumult weggegaan en momenteel lopen verschillende rechtszaken, onder andere wegens contractbreuk, tussen de game-ontwikkelaars en moederbedrijf Activision Blizzard.

Ondanks een exodus aan werknemers bij Infinity Ward komt deze gamestudio dit najaar met Call of Duty: Modern Warfare 3. Het schietspel krijgt hierbij concurrentie van Battlefield 3, een schietspel van Electronic Arts. Zowel Activision Blizzard als Electronic Arts strijdt om de heerschappij in het schietspelgenre. De strijd tussen de twee schietspellen wordt gezien als de eerste grote slag.