Koevermans: "Ik voel me helemaal welkom"

Danny Koevermans gaat het avontuur aan in Canada. De spits tekende een contract tot eind 2013 bij Toronto FC, de club van trainer Aron Winter.

Koevermans staat te trappelen om in het buitenland te spelen. "Dit is een groot avontuur", vindt de oud-PSV-spits op de website van Toronto. "Niet alleen als speler, maar ook als persoon. Toronto is een grote stad. Iedereen die ik heb gesproken zegt dat het fantastisch is om er te wonen. Ik ben er nu een dag en voel me helemaal welkom. De mensen zijn vriendelijk. Het voelt als een goed besluit."

De aanwezigheid van Winter heeft een grote rol gespeeld in de keuze van Koevermans voor Toronto. "Hij belde mij op met de vraag of ik een avontuur wilde aangaan in Canada. Natuurlijk wilde ik dat. Dat ik met hem gespeeld heb maakt het makkelijker. Het is speciaal om met Aron samen te werken aan de andere kant van de wereld."

Koevermans moet een mentor worden bij de ploeg die voornamelijk uit talenten bestaat. "Ik heb elf seizoenen in Nederland gespeeld, waarvan zes jaar in de top van de Eredivisie. Ik heb veel gezien en ga proberen die ervaringen over te brengen op de jongere spelers."