Strootman: "Zo'n bedrag streelt je enorm"

Kevin Strootman ziet PSV niet als tussenstation naar de Europese top. De middenvelder tekent zondag een vijfjarig contract in Eindhoven.

Strootman beseft dat het snel gaat met zijn ontwikkeling. "Ruim een half jaar geleden zat ik bij Sparta op een dood spoor en was ik blij dat ik van FC Utrecht de kans kreeg in de Eredivisie", zegt de international in De Telegraaf. "Bij FC Utrecht had ik me ook verder kunnen ontwikkelen, was ik voor mijn gevoel nog niet klaar. Maar PSV is de top van Nederland, waar ik sneller een betere voetballer kan worden."

"En dus was dit de meest logische stap", vervolgt Strootman. "De stappen volgen elkaar snel op. Maar daar denk ik niet over na. Ik wil elke dag het beste uit mezelf halen en zie wel waar het schip strandt. Ik plan mijn toekomst niet, zie PSV niet als een tussenstation naar het buitenland. Dat zou van geen respect getuigen. Ik ga alles doen om in Eindhoven te slagen."

Het advies van bondscoach Bert van Marwijk om naar een grotere club te gaan nam Strootman serieus. "Door me bij Oranje uit te nodigen en altijd heel positief over me te spreken. Ik denk dat een heleboel mensen veel waarde hechten aan zijn mening. Als de bondscoach zegt dat je eigenlijk naar een hoger podium moet, ga je daar toch over nadenken. FC Utrecht vroeg de hoofdprijs, had daar ook alle recht toe. Maar daardoor was het de vraag of ik een transfer in Nederland zou kunnen maken. Als PSV vervolgens bereid is zo'n bedrag op tafel te leggen streelt dat je enorm", aldus Strootman.