Derijck: "FC Utrecht heeft een voorsprong"

FC Utrecht heeft Timothy Derijck bedenktijd gegeven over de aanbieding die de club deed. De verdediger van ADO Den Haag gaat zich de komende dagen buigen over zijn toekomst.

Derijck zat deze week om de tafel met de Utrechters. "Er zijn een paar clubs in mij geïnteresseerd, maar FC Utrecht heeft zeker een voorsprong na het positieve gesprek dat we hebben gevoerd", zegt de Belg in De Telegraaf. FC Utrecht heeft ADO Den Haag toegezegd de vastgestelde transfersom van 750.000 euro te betalen.

Net als Derijck staan ook Jens Toornstra, Geert Arend Roorda en Steve de Ridder open voor een transfer naar Utrecht. FC Utrecht meldde zich reeds officieel bij de werkgevers van die spelers. De club zal er eerst echter uit moeten kijken met de clubs ADO Den Haag, sc Heerenveen en De Graafschap.

FC Utrecht is zo actief op de transfermarkt omdat Dries Mertens en Kevin Strootman voor een flinke som geld werden verkocht aan PSV. Eerder ontving de club ook een forse transfersom van Sporting Lissabon voor Ricky van Wolfswinkel.