Nintendo wil fout 3DS niet herhalen

Wanneer de Wii U volgend jaar op de markt komt, heeft Nintendo een of meer spellen uit eigen stal afgerond voor de nieuwe spelcomputer. Het gamebedrijf wil niet dezelfde fout maken als dat het met de Nintendo 3DS heeft gedaan. Dat heeft Satoru Iwata woensdag bekendgemaakt tijdens een gesprek met aandeelhouders.

Een gebrek aan indrukwekkende spellen van de uitgever zou de populariteit van de nieuwe draagbare Nintendo 3DS schaden. Bij de lancering van de Nintendo 3DS ontbraken grote merken van Nintendo. Nog altijd zijn er geen Mario- en Pokemon-spellen te krijgen. Sinds twee weken is er een spel uit de The Legend of Zelda-serie te koop. Zodra de Wii U volgend jaar uitkomt, heeft Nintendo in ieder geval een paar spellen afgerond binnen een of meerdere van deze populaire reeksen.

Ondanks positieve reacties vanuit de pers en de goede wil van Nintendo zelf is Iwata bang dat fanatieke gamers de Wii U niet zullen omarmen. De nieuwe besturing, de Wii U maakt gebruik van een aanraakschermcontroller, zou een drempel zijn omdat fanatieke gamers liever vasthouden aan de traditionele controller met knoppen en analoge joysticks. De voorzitter van Nintendo laat weten dat traditionele besturingen ook mogelijk zijn op de aanraakschermcontroller en dat deze controller lang niet zo zwaar is als dat hij oogt.