Savegame-debacle RE: The Mercenaries gaat door

Van de week kwam het bericht dat het niet mogelijk zal zijn je savegame te verwijderen of resetten voor Resident Evil: The Mercenaries voor de 3DS. Nu blijkt dit behoorlijk in het verkeerde keelgat geschoten te zijn bij veel gamers maar ook de winkeliers houden zich ermee bezig.

De Amerikaanse winkelketen GameStop had eerst besloten dat het inruilen van de game voor tweedehands-verkoop niet mogelijk was. Na twee dagen hebben ze dit teruggetrokken en accepteren ze weer het spel. De Australische winkelketen EB Games heeft de game volledig uit de schappen genomen vanwege dit savegame-debacle.

In Engeland zal HMV het spel wel verkopen maar niet terugnemen voor de tweedehandsverkoop. Ze willen op deze manier niet iemand die het spel tweedehands koopt duperen. Capcom zelf heeft aangegeven dat dit save-systeem niks te maken heeft met het voorkomen van verkopen van tweedehands-games. Gamers geloven dit helaas niet en op Amazon.com wordt de game al gebombardeerd met negatieve koopadviezen en recensies van mensen.