EA praat over Origin

Electronic Arts heeft recentelijk Origin de lucht in geslingerd. Origin is een digitaal distributie-systeem dat je kan vergelijken met Steam. Frank Gibeau, van EA, heeft aangegeven dat ze grootste uitgever zijn van verpakte producten en dit graag ook willen worden voor digitale distributie.

Volgens hem zal EA zeker nog de retail-wereld blijven steunen. Gibeau geeft aan dat de enige manier om zo groot te worden is door content exclusief te maken of houden. Een goed voorbeeld is Star Wars: The Old Republic dat exclusief zal zijn voor het Origin-platform. Naast het feit dat de MMORPG waarschijnlijk een hoop mensen zal trekken geeft Gibeau ook aan dat het platform kan helpen bij het organiseren van downloads voor het spel. Hoe dit precies allemaal zal gaan wil de beste man niet aangeven.

EA twijfelt nog over de toekomst van hun Star Wars-game, grote kans is dat het bedrijf de game als timed-exclusive zal aanbieden via Origin. Na verloop van tijd zal de game dan beschikbaar worden op andere digitale distributie-systemen, op deze manier bereiken ze ook meer mensen, aldus Gibeau.