[WBD] Azarenka laat Paszek kansloos

Victoria Azarenka is de laatste halvefinalist op Wimbledon bij de vrouwen. De Wit-Russin, als vierde geplaatst, klopte Tamira Paszek uit Oostenrijk met 6-3 en 6-1. Azarenka reikte nog nooit eerder tot de halve finale op een grandslamtoernooi. In de halve eindstrijd komt Azarenka Petra Kvitova tegen. De Tsjechische klopte Tsvetana Pironkova.

Paszek en Azarenka begonnen op Court 1 aan hun partij, maar toen de Oostenrijkse een zwaarbevochten eerste game had gewonnen, maakte regen de baan glad en werd het duel gestaakt. De organisatie nam vervolgens de unieke stap om de wedstrijd naar het Centre Court te verplaatsen. Daar moest Richard Krajicek, die aan een dubbelpartij in het veteranentoernooi bezig was, plaats maken.

De stap naar het overdekte Centre Court beviel Paszek niet goed. De kleine Oostenrijkse verloor de eerstvolgende vijf games voordat ze een manier vond om Azarenka pijn te doen. Op 5-3 brak Azarenka echter opnieuw en was de set voorbij. In het tweede bedrijf liep de nummer vijf van de wereld weer vlot uit naar een 3-0 voorsprong. Op die set won Paszek een game, maar Azarenka liet zich niet van de wijs brengen. Via een nieuwe break mocht ze op 5-1 serveren voor de wedstrijd en dat deed ze zonder problemen.