Treinverkeer ontregeld door noodweer

Treinreizigers hebben dinsdag in verschillende delen van het land te maken met vertragingen als gevolg van het noodweer. Blikseminslagen en bomen die het spoor versperren zorgen ervoor dat er vooral in het zuiden van het land op veel trajecten geen treinen kunnen rijden.

"Zoals voorspeld ondervinden wij momenteel veel hinder", zegt een woordvoerder van Prorail. Storingsploegen zijn 'met man en macht' aan het werk om de problemen te verhelpen. Door blikseminslagen rijden er tussen Amersfoort en Weesp, Weesp en Lelystad, Arnhem en Utrecht Centraal, Eindhoven, Tilburg en Breda geen treinen. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van meer dan een uur. Tussen Amsterdam Sloterdijk en Schiphol rijden om deze reden minder treinen, waardoor reizigers een halfuur tot een uur vertraging oplopen.

Versperringen op het spoor zijn er tussen Veenendaal Centrum en Rhenen en Boxtel en Vught. Ook hier loopt de vertraging op tot meer dan een uur.

Verder zorgt een defecte trein er tussen Zwolle en Emmen voor dat er geen treinverkeer mogelijk is en reizigers ruim een uur extra reistijd hebben. Tussen Den Bosch en Oss moeten reizigers eveneens rekening houden met ruim een uur vertraging, vanwege een defecte bovenleiding.

Prorail hoopt dat de problemen dinsdagnacht kunnen worden opgelost, zodat woensdag weer volgens de normale dienstregeling kan worden gereden.