Eve Online-protest kost gamestudio geld

Gelekte geheime documenten kunnen gamestudio CCP Games meer dan een miljoen dollar kosten. In de documenten staan de microtransactieplannen voor de online game Eve Online vermeld. Meer dan vijfduizend spelers hebben uit protest hun abonnement op de game opgezegd om de plannen van CCP Games te dwarsbomen. Dat schrijft gamevakblad Develop.

Uit de gelekte documenten zou blijken dat CCP Games in de toekomst geld wil verdienen aan de verkoop van spelvoorwerpen. Dit schoot veel gamers in het verkeerde keelgat. Ze betalen immers al vijftien dollar of euro per maand om te kunnen spelen. Daarnaast zouden microtransacties de economie van de spelwereld, een belangrijk onderdeel van de online game, verstoren.

Naast het opzeggen van abonnementen worden er ook demonstraties in de spelwereld gehouden. Zo vliegen spelers in grote groepen om belangrijke locaties aan te vallen. Deze week gaat het Council of Stellar Management, een bestuur bestaand uit de directie van de gamestudio en enkele vooraanstaande spelers, in overleg.

In een reactie op de website laat een woordvoerder van CCP Games weten dat de toevoeging van microtransacties een logische stap voor Eve Online is. De hoge prijzen van de virtuele goederen zouden volgens de woordvoerder kopers exclusiviteit bieden.


Eve Online-protest kost gamestudio geld