Dode en 15 gewonden door ongeval A2 bij Budel

Door een ongeval op de A2 bij de afslag Budel in de richting Eindhoven is dinsdagochtend een militair om het leven gekomen. Vijftien andere mensen raakten gewond, van wie drie ernstig. Dat maakte de politie bekend.

Bij het ongeval was een biertransportwagen en een legertruck van de kazerne in Weert betrokken. Achter in de legertruck zaten meerdere militairen, onder wie ook gewonden vielen. Bij het ongeval raakten verder drie personenauto's betrokken. De dode is een militair van de kazerne in Weert.

Bij de lange file die na het ongeluk aanzwelde, raakten vier mensen bevangen door de hitte. Drie konden ter plaatse door de hulpdiensten behandeld worden. De vierde persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde rond kwart voor tien. De snelweg werd daarop in noordelijke richting afgesloten. Rond half drie waren alle gewonden naar ziekenhuizen gebracht. Rijkswaterstaat is bezig met het opruimen van de ravage. De politie verwacht dat de snelweg in de loop van de middag weer vrijgegeven wordt.

Dode en 15 gewonden door ongeval A2 bij Budel
Dode en 15 gewonden door ongeval A2 bij Budel (Foto: ANP)