Monty Python-leden maken film over Graham Chapman

De leden van Monty Python zijn herenigd voor een animatiefilm over hun overleden collega Graham Chapman. De film is gebaseerd op de memoires van Chapman, die in 1989 op 48-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.

John Cleese, Terry Gilliam, Michael Palin en Terry Jones spreken stemmen in van de film genaamd A Liar's Autobiography. Ook Grahams stem zal te horen zijn. Eric Idle werkt om onbekende redenen niet mee aan het animatieproject. De film wordt volgend jaar in 3D uitgebracht.

Terry Jones grapt tegenover de BBC dat hij geen idee had dat Chapman was overleden en dat hij veronderstelde dat zijn oud-collega gewoon lui was. "Hoe dan ook ben ik blij dat ik weer met hem mag samenwerken", voegt hij daaraan toe.

De Britse komieken waren in 1969 voor het eerst te zien op de Britse televisie met de serie Monty Python's Flying Circus. De groep maakte een aantal speelfilms waaronder Life of Brian, een persiflage op het leven van Jezus, en Monty Python and the Holy Grail over koning Arthur en de ridders van de ronde tafel. The Meaning of Life was hun laatste filmproject in 1983.


Monty Python-leden maken film over Graham Chapman (Foto: Novum)