De Boer: "El Hamdaoui overbodig, De Zeeuw gaat weg"

Ajax is vandaag aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen begonnen. Na de eerste training gaf trainer Frank de Boer een persconferentie.

Mounir El Hamdaoui was een opvallende afwezige tijdens de eerste training van de Amsterdammers. De spits kwam vorig seizoen over van AZ, maar mag deze zomer op zoek gaan naar een andere werkgever: "Mounir mag weg omdat hij niet meer in ons plaatje past", aldus de Boer.

De trainer hoopt niet dat het te lang gaat duren voordat er een nieuwe spits wordt gepresenteerd. De onderhandelingen met AZ over een mogelijke transfer van Kolbleinn Sigthórsson verlopen moeilijk: "Het moet niet te lang duren met Sigthórsson. Want anders schakelen we over op plan B."

Verder ging de Boer in op de invulling van de staf, welke nog niet helemaal duidelijk is. Dennis Bergkamp stond vanmorgen als assistent op het veld. Danny Blind, afgelopen halfjaar de assistent van De Boer, was afwezig. "Zoals het er nu uitziet gaat Danny Blind de rol van technisch manager vervullen. En Jaap Stam gaat waarschijnlijk elke donderdag individuele training geven bij Ajax."

De Boer verwacht verder dat er nog een speler van de A-selectie zal vertrekken. "Ik ga er vanuit dat Demy de Zeeuw vertrekt bij ons", aldus de oefenmeester van Ajax. De Zeeuw staat in de belangstelling van Spartak Moskou. De middenvelder twijfelt echter zelf nog over een verhuizing naar de Russische hoofdstad.