Real Madrid rondt transfer Varane af

Real Madrid heeft de achttienjarige Raphaël Varane officieel binnen. Het talent tekende maandag een contract voor zes jaar bij de Koninklijke. Varane komt over van RC Lens. Naar verluidt ontvangt de Franse club zo'n tien miljoen euro voor de jonge speler.

Hij debuteerde afgelopen seizoen pas in het eerste elftal van Lens, dat uit de Ligue 1 degradeerde. Voor Varane was het echter geen probleem om een nieuwe club te vinden. "Varane is een fenomeen en hij gaat onder de leiding van José Mourinho spelen bij Real Madrid", zei Gervais Martel, de voorzitter van Lens, eerder deze maand. "Real zit al anderhalve maand achter Raphael aan en Zidane en Mourinho leidden hem onlangs rond in Madrid. Hoe kan een achttienjarige dat weerstaan?"

De achttienjarige speler koos uiteindelijk voor Real Madrid, waar hij na Nuri Sahin, Hamit Altintop en José Callejon de vierde aanwinst van de Madrileense club is. Altintop is voorlopig nog niet fit genoeg om voor zijn nieuwe club in actie te komen. De Turkse middenvelder werd maandag geopereerd aan zijn rug en moet tot zaterdag in het ziekenhuis blijven. Daarna kan hij beginnen met revalideren.