Sony trekt stekker uit Star Wars Galaxies

Met ingang van 15 december is de massively multiplayer online game Star Wars Galaxies niet meer te spelen. Sony heeft samen met LucasArts besloten de stekker uit het spel te trekken. Dat hebben de makers laten weten op de officiële website van de game.

Om het einde van Star Wars Galaxies niet zomaar voorbij te laten gaan, staat de maand december in het teken van 'het einde van het universum'. Het is niet ongebruikelijk voor makers van grote online games om hun spellen met een grote gebeurtenis in het spel te laten eindigen.

Spelers moeten nu nog betalen om Star Wars Galaxies te spelen. Vanaf 15 oktober wordt het online spel gratis aangeboden en kunnen gamers afscheid nemen van de acht jaar oude game.

De online game binnen het universum van Star Wars kwam in november 2003 op de markt. In september 2009 sloot Sony twaalf servers af, aangezien het voor spelers gratis was om hun personages te verhuizen van de ene naar de andere server. Naar verluidt is meer dan een miljoen exemplaren van het spel verkocht, maar is het spel helemaal niet populair meer.

Electronic Arts, Bioware en LucasArts werken op dit moment samen aan een nieuwe online game genaamd Star Wars: The Old Republic. Dit spel moet volgend jaar op de markt komen voor de pc.


Sony trekt stekker uit Star Wars Galaxies