EA Sports MMA nog niet KO?

Nu UFC's concurrentie Strikeforce heeft overgenomen lijkt het doek gevallen voor EA Sports MMA. Toch gooit Andrew Wilson, chief of development bij EA Sports, de handdoek niet zomaar in ring.

"Een wereld waar wij niet bezig zijn met vechten is een wereld waar ik liever niet aan denk." vertelde Wilson tijdens een interview met Kotaku. Toch kan hij er niet onderuit dat de overname van Strikeforce, die de licentie aan MMA verleende, door UFC van grote invloed is op de game van EA. Daarbij geeft UFC-president Dana White aan geen zaken te doen met EA Sports, hun contract is exclusief met THQ.

Wilson, een groot fan van de sport, houdt echter hoop door te stellen dat mixed martial arts een wereldwijde sport is en niet gebonden aan één organisatie. Hij wil dolgraag nog een MMA-spel maken en bij EA zijn ze dan ook bezig uit te zoeken hoe ze dit voor elkaar kunnen krijgen.

Wellicht dat EA fictieve vechters gaat gebruiken, zoals ze dat deden in Fight Night Champion. Toch blijft het ontbreken van een licentie een doorn in het oog, naamsbekendheid en de steun van bestaande vechters zijn belangrijke redenen om een spel te kopen. Het is dus afwachten of MMA werkelijk KO is of dat er nog leven in zit voor een tweede ronde.