Rally-ongeluk eist leven medewerker

De vrouw die zondag zwaargewond raakte tijdens de oldtimerrally in Deventer is in een ziekenhuis in Zwolle aan haar verwondingen overleden. Zij was een van de organisatoren en een bekende in de wereld van de klassieke auto's. Dat meldt de organisatie van de Deventer Boulevard Sprint maandag.

Het leven van de vrouw leek in eerste instantie gered tijdens een operatie, maar zij overleed in de nacht van zondag op maandag. De commentator van de dag liep een ernstige beenbreuk op en wordt behandeld in het ziekenhuis te Deventer.

Het ongeluk gebeurde rond 13.50 uur op de finishlijn van de race, die voor het eerst werd georganiseerd. De deelnemers waren nog aan het oefenen voor het onderdeel sprint. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt, waarna zijn voertuig begon te schuiven. Hij raakte niet gewond. De race met zestig auto's voerde onder meer door de historische binnenstad en langs de IJssel.

De auto is niet door de afzetting van betonblokken heengegaan. De twee zwaargewonden stonden op de baan. Twee anderen raakten lichtgewond en iemand in het publiek werd onwel.

Burgemeester Andries Heidema vraagt mensen met beelden van het ongeluk zich te melden bij de politie. Dit kan behulpzaam zijn bij het onderzoek.