'Barcelona doet tweede poging voor Cesc'

Het eerste bod van FC Barcelona op Cesc Fàbregas zou volgens verschillende buitenlandse media van tafel zijn geveegd door Arsenal. Dat weerhoudt Barça er echter niet van de strijd om de Spanjaard voort te zetten. De Champions League-winnaar gaat het bod verhogen tot 35 miljoen euro, aldus The Daily Telegraph.

Het eerste bod op Fàbregas was omstreeks dertig miljoen euro. Ook de tweede poging lijkt niet aan de eisen van Arsenal te voldoen. De Londense club wil zeker veertig miljoen euro vangen voor de aanvoerder. Arsène Wenger ziet Fàbregas het liefst helemaal niet vertrekken, maar beseft dat hij het geld nodig heeft om de selectie verder te versterken. Bovendien zou de wens van de international duidelijk zijn; hij wil naar FC Barcelona.

Het eventuele verkopen van Fàbregas zou ook afhangen van het vinden van een juiste vervanger. Arsenal heeft Velez Sarsfield-middenvelder Ricardo Álvarez op het oog. Mocht de Engelse club erin slagen Álvarez bij zijn werkgever los te weken, dan zou de transfer van Fàbregas op handen zijn.