Heertje: Vrijspraak Wilders onbegrijpelijk

Raoul Heertje begrijpt letterlijk niets van de vrijspraak van Geert Wilders in zijn eigen proces. Volgens de cabaretier is de logica die de PVV-leider hanteert waanzin. "Stel het is waar: dus de moslims zijn helemaal geen probleem, de islam is het probleem. Wat is dan het probleem? Islam is dus gevaarlijk, maar wat is dat dan? Dat zijn dus niet de mensen", aldus Heertje zaterdagavond in Dit Was Het Nieuws.

"Dus stel je woont in een straat en er zijn 40 moskeeën in die straat. Dat is niet gevaarlijk, want het is gewoon een gebouw. Dit is dus wat ik niet begrijp, dat ze dus net doen alsof je een hele groep Nederlanders als tweederangsburgers kan wegduwen en dan zeggen: 'Nee, maar hij bedoelt niet die mensen, hij bedoelt de islam.' Alsof je die mensen kunt definiëren zonder de islam. Daar begrijp ik gewoon niets van", betoogt Heertje verder.

Volgens de cabaretier haalt Wilders in verschillende speeches wel degelijk uit naar islamitische mensen. "Ik begrijp ook niet waarom hij niet gewoon zegt: 'Ik vind mensen die toevallig moslim zijn, dat je die gewoon anders moet behandelen.' In zo'n rechtbank zegt hij dan ineens: 'Nee, het gaat niet om die mensen'. Maar waar gaat het dan om?", besluit Heertje.


Raoul Heertje: Vrijspraak Wilders onbegrijpelijk