Afbeelding Billy the Kid geveild voor 1,8 miljoen

Een foto van Billy the Kid, vermoedelijk het enige gewaarmerkte portret, is zaterdag op een veiling in het Amerikaanse Denver voor 2,3 miljoen dollar verkocht. De afbeelding van de bandiet is in handen van een verzamelaar gekomen.

Vooraf werd gedacht dat de afbeelding, een 'ferrotype', zo'n 350.000 dollar op zou brengen. Inclusief de veilingkosten kwam de totale opbrengst echter uit op 2,6 miljoen.

De afbeelding stamt vermoedelijk uit 1879 of 1880 en is gemaakt in Fort Summer in de staat New Mexico. Op de foto is Billy the Kid te zien, gekleed in meerdere lagen kleding en een gedeukte hoed. Naast hem staat een karabijn en in een holster draagt hij een Colt-revolver.

Billy the Kid gaf de foto aan een vriend, Dan Dedrick, en sindsdien is het in de familie van Dedrick gebleven. De foto is slechts een keer tentoongesteld.

Volgens een woordvoerder van de veiling laat de afbeelding een typisch beeld van het wilde westen zien. "Er is slechts een foto van Billy the Kid en ik denk dat het daarom tot de verbeelding spreekt."


Afbeelding Billy the Kid geveild voor zo'n 1,8 miljoen euro (Foto: Novum)