Hackers liggen onder vuur

Hackergroepering Lulzsec ligt zelf onder vuur nadat ze verschillende gaming en niet gaming-gerelateerde websites en services hebben aangevallen. Hacker On3iroi geeft aan verantwoordelijk te zijn voor het neerhalen van de website van Lulzsec voor korte tijd op vrijdag, hij noemt het operatie Supernova.

"I'd like to let the public know that phase one of OPERATION SUPERNOVA has been successful," en "Lulzsecurity.com is Tango down at this time," waren twee berichten van de hacker On3iroi op vrijdag. Een andere hacker onder de naam TeaMp0ison geeft aan de gegevens van de Lulzsec-crew te hebben. Een groepering genaamd Team Web Ninjas geeft aan de gegevens al online te hebben gezet en alleen de informatie van de leider te achterhouden.

"We're here to show the world that they're nothing but a bunch of script kiddies. We're going to let them do what they do. Then we're going to do what we do. We're going to hit them hard," zijn de harde woorden vanuit de community. Dat hackers elkaar beschuldigen en het leven zuur proberen te maken is niks nieuws. Afgelopen week is in Engeland iemand opgepakt die vermoedelijk te maken heeft met Lulzsec na een onderzoek van de FBI samen met Scotland Yard als gevolge van een aanval op de CIA-website.