Onderwater ademen in Guild Wars 2

In een blog op Arena.net is er meer bekendgemaakt over hoe onderwater-gevechten in Guild Wars 2 in elkaar steken. Spelers hoeven zich geen zorgen te maken over ademhalen want zodra je in het water springt zal er automagisch een masker over je gezicht komen. Dit masker zorgt ervoor dat je geen lucht meer hoeft te gaan happen.

Veel content van Guild Wars 2 zal zich ook onderwater afspelen en op deze manier hoeven spelers zich geen zorgen te maken. Elk personage zal een standaard masker krijgen maar je kan ook andere voorwerpen bemachtigen die je helpen de dieptes te verkennen. Onderwater hoef je je alleen maar zorgen te maken als je gezondheidsmeter op nul komt te staan, dan kom je in een 'drowning'-status. Deze status is hetzelfde als de 'downed'-status als je op het land bent.

Mocht je toch aan het verdrinken zijn, dan zijn er drie manieren om uit de lastige situatie te komen:

  • Versla een vijand, dit zorgt dat je weer kan genezen
  • Laat een vriend je genezen
  • Teruggaan naar boven

Om het risico van dood door verdrinking of afslachting door monsters te minimaliseren zal je verschillende wapens en skills kunnen gebruiken gericht op onderwater gebruik. In de blog van de ontwikkelaar wordt hier nog kort op ingegaan, lees de blog hier.