Slachtoffers explosie Berg aan de Maas nog kritiek

De toestand van de vrouw en haar twee kinderen die donderdagnacht zwaargewond raakten bij een explosie in de Limburgse plaats Berg aan de Maas is nog altijd kritiek. Het onderzoek naar de oorzaak van de explosie is in volle gang, liet een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) zaterdag weten.

Het onderzoek in de woning aan de Burgemeester Kurversstraat is iets vertraagd vanwege de vondst van asbest. "Maar dat is geen kwestie van dagen. Het duurt alleen iets langer omdat het wel veilig moet gebeuren", zegt de woordvoerder.

De explosie sloeg de voor- en achtergevel uit de woning en veroorzaakte een fikse brand. De bewoners van zeven omliggende woningen moesten hun huis verlaten. Van drie huizen mochten de bewoners vrijdag weer naar huis.

De vrouw van 33, haar 13-jarige zoon en 10-jarige dochter raakten door de explosie zwaargewond en liggen in ziekenhuizen in de omgeving. De vrouw zou worden bedreigd door haar ex-man. Het OM wil daar echter niets over kwijt. Wel zei de zegsvrouw eerder al dat een misdrijf niet wordt uitgesloten.

Naar verwachting is maandag meer duidelijk over wat er precies is gebeurd.