Gemeente koopt appartementen voor 27 miljoen

De gemeente Spijkenisse neemt voor een bedrag van ruim 27 miljoen euro 105 appartementen over van ontwikkelaars van het complex Rokade. Dat heeft de gemeente vrijdag bekendgemaakt. De woningen zijn nog altijd niet verkocht als gevolg van de financiële crisis.

Rokade bestaat onder andere uit 173 koopwoningen in de toren. In 2008 werd begonnen met de bouw ervan, zonder dat voorverkoop had plaatsgevonden. Hiertoe was besloten na het succes van een eerste appartementencomplex, De Vier Werelden.

Daarbij werd besloten snel te beginnen met de bouw, aangezien er 'ruime belangstelling voor luxe appartementen op een mooie locatie' zou zijn geweest. Daarbij was er een extra subsidie van drie miljoen euro beschikbaar.

Bij de start van de bouw waren er afspraken gemaakt tussen de gemeente en ontwikkelaars dat Spijkenisse een deel van het verkooprisico van de onverkochte woningen na oplevering voor haar rekening zou nemen. Vervolgens veranderde de situatie in het najaar drastisch door de financiële crisis. Er zijn nog steeds 105 koopwoningen niet verkocht, aldus de gemeente.

De gemeente wil de aangekochte appartementen in de vrije sector gaan verhuren. Het uiteindelijke doel blijft echter in de loop der jaren alle appartementen te verkopen.