D66 en CDA steunen redding PSV

D66 en CDA in Eindhoven hebben zich vandaag achter het reddingsplan van de gemeente geschaard dat PSV financieel gezond moet maken. De coalitie- en oppositiepartij namen die beslissing na de uitkomst van een second opinion. Voormalig CDA-politicus Gerrit Braks, ING-topman Jan Hommen en hoogleraar Cees Koedijk onderzochten het plan.

De gemeenteraad krijgt steeds meer steun om de grond te kopen onder het Philips Stadion en trainingscomplex De Herdgang voor een bedrag van ruim 48 miljoen euro. PSV moet met een loopduur van veertig jaar jaarlijks 2,4 miljoen euro betalen voor het gebruik van het onroerend goed.

"Onze beoordeling van de uitkomsten van het plan leidt tot de conclusie dat het plan economisch en sociaal maatschappelijk waardevol is voor de regio Eindhoven en dat de gemeente Eindhoven onder normale omstandigheden en met de in het plan genoemde randvoorwaarden een beperkt en beheersbaar risico loopt met deze zakelijke transactie", luidde de verklaring van de drie 'wijze heren'.

De gemeenteraad stemt op 28 juni over de aankoop van de grond onder het Philips Stadion en trainingscomplex de Herdgang.