Smith en Jay-Z willen Thompson voor musical Annie

Acteur Will Smith en rapper Jay-Z willen dat het scenario voor hun verfilming van de musical Annie wordt geschreven door Emma Thompson. De drie zijn momenteel in onderhandeling, schrijft het Amerikaanse entertainmentblad New York Magazine. Smith loopt al tijden met het plan rond en ziet zijn dochter Willow in de hoofdrol van weesmeisje Annie.

Thompson zou het scenario bewerken voor de nieuwe film, Smith en Jay-Z produceren de film. Het is nog onduidelijk of Smith en Thompson ook in Annie spelen. Thompson wordt overwogen voor de rol van Miss Hannigan, de alcoholistische directrice van het weeshuis waar Annie verblijft en die een grote hekel heeft aan kinderen. Voor Smith lijkt op het eerste gezicht geen rol weggelegd.

Smith en Jay-Z kennen elkaar al jaren en produceerden samen met Smiths vrouw, actrice Jada Pinkett-Smith vorig jaar de Broadway-musical Fela! Thompson en Smith werken momenteel aan de opnames van Men in Black III. Smith neemt daarin weer zijn bekende rol van Agent J op zich. Thompson speelt een nieuw personage, de ietwat stoffige Oh. Deze sciencefictionfilm verschijnt volgend jaar in de bioscopen.


Smith en Jay-Z willen Thompson voor musical Annie (Foto: Novum)