'Patrick van der Eem opgepakt op A12'

Bij een politiecontrole op de A12 in Arnhem is donderdagnacht Patrick van der Eem aangehouden. Dat meldt De Telegraaf vrijdag. Van der Eem werd bekend door zijn bijdrage aan een uitzending van Peter R. de Vries over Joran van der Sloot.

Van der Eem werd met een andere man aangehouden omdat ze een grote hoeveelheid dure zonnebrillen en inbrekerswerktuigen in hun voertuig hadden. Ze hadden hiervoor volgens het Korps Landelijke Politiediensten niet direct een verklaring.

In de uitzending van Peter R. de Vries deed Joran van der Sloot, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway, bekentenissen over de zaak terwijl hij in de met verborgen camera's uitgeruste auto van Van der Eem zat.

Naast Van der Eem en zijn kompaan werden bij de politiecontrole twee mensen aangehouden met inbrekerswerktuigen in hun auto. Een van de twee had bovendien 24.000 euro aan contanten bij zich. Een vijfde persoon werd aangehouden omdat hij stond gesignaleerd voor het afgeven van dna. Verder bleken vier automobilisten te veel te hebben gedronken.