'Wii U gaat succes Wii nooit evenaren'

Nintendo presenteerde de Wii U als het nieuwe Utopia van gamen, maar niet iedereen ziet een goudkleurige toekomst voor het apparaat. Volgens David Jaffe zal Nintendo’s nieuwe console lang niet het succes van de Wii evenaren.

De bedenker van God of War en Twisted Metal denkt dat door de veranderende markt de Wii U minder in de smaak zal vallen. Volgens hem hebben veel mensen een Wii gekocht door de hype, maar zal een groot deel hiervan niet de overstap maken naar de Wii U.

“Veel Wii-bezitters zullen geen interesse hebben in de Wii U. Ze hebben de Wii geprobeerd, nu zijn ze bezig met dingen zoals free-to-play MMOs en daarna proberen ze weer iets anders. Hoeveel van hen zijn echte ‘gamers’ geworden? Ik denk niet dat dat een groot deel is.”

Jaffe denkt verder dat Apple-producten zijn uitgegroeid tot tech toys voor kinderen, wat Nintendo marktaandeel kost. “Veel kinderen willen iPads, iPhones en iPods en veel mensen die interesse hadden in Nintendo-dingen, naast de core gamers, spelen net zo lief Storm in a Teacup op de iPad als een nieuwe 3D Mario.”

Volgens Jaffe waren de omstandigheden voor de Wii ideaal en werd het daarom zo’n groot succes en zal dit niet nog eens gebeuren, al denkt hij niet dat de Wii U een flop wordt. “Ik denk dat de Wii U ongeveer de helft van het succes behaalt van de Wii. Ik verwacht niet dat de Wii U op nummer één staat de volgende consolegeneratie”