'Van den Brom naar Vitesse'

ADO Den Haag moet mogelijk op zoek naar een nieuwe trainer. Volgens De Gelderlander gaat John van den Brom, die nu nog aan het roer van de Haagse club staat, in het nieuwe seizoen bij Vitesse aan de slag.

Eerder deze week hadden Van den Brom en zijn zaakwaarnemer, Louis Laros, een onderhoud met Merab Jordania, de eigenaar van Vitesse. Tijdens dit gesprek is er mogelijk al een akkoord bereikt over de terugkeer van de voormalig voetballer van Vitesse.

Van den Brom heeft bij ADO Den Haag nog een contract voor de duur van één seizoen, dat Vitesse op korte termijn wil afkopen. De Arnhemse formatie hoopt dat de oefenmeester op 3 juli de eerste training al kan leiden. Mocht de transfer doorgang vinden, dan vertrekt de coach na een jaar alweer.

In het afgelopen seizoen boekte Van den Brom met ADO Den Haag in elk geval een paar mooie hoogtepunten. Zo werd dit seizoen twee keer van Ajax gewonnen (thuis: 3-2, uit: 0-1) en werd PSV sinds 1971 weer eens over de knie gelegd (0-1). Bovendien plaatste de formatie zich weer eens voor Europees voetbal. In het seizoen 1986/1987 gebeurde dit voor het laatst.

Het naderende vertrek heeft echter ook zijn weerslag op de spelersgroep van ADO Den Haag. Lex Immers, middenvelder van de Haagse formatie, reageerde via Twitter op het mogelijke vertrek: "Ik ben er echt kapot van. Ik heb een speciale band met hem opgebouwd en niet alleen ik."