Foto's van The Hobbit vrijgegeven

Regisseur Peter Jackson heeft de eerste afbeeldingen vrijgegeven van The Hobbit. The Hobbit is de tweedelige prequel van The Lord of the Rings. Ook zal Sir Ian McKellen weer de rol vervullen van Gandalf. 

Volgens Peter Jackson is Ian McKellen in perfecte conditie. Hij voegde hieraan toe dat zijn rol in The Hobbit meer technische moeilijkheden heeft dan bij Lord of the Rings. ''Dit komt omdat hij scenes heeft met 14 kleinere personages - natuurlijk zijn de dwergen en de hobbit veel kleiner... Ik weet nog dat ik hem vertelde 'Kijk, dit is geen Waiting for Godot of King Lear. Dit is The Hobbit. Dit is het echte werk.'' 

McKellen is echter niet de enige Lord of the Rings veteraan die terugkeert voor The Hobbit. Ook Orlando Bloom, Hugo Weaving, Cate Blanchett, Andy ''Gollum'' Serkis, Christopher Lee, Ian Holm (de oudere Bilbo) en zelfs Elijah Wood keren terug in hun oude rollen. Ook zijn er velen nieuwkomers toegevoegd aan de cast, waaronder Evageline Lily (Lost) en Dame Edna. Martin Freeman vertolkt de rol van de jongere Bilbo, de hoofdpersoon uit J.R.R. Tolkien's boek. 

Deel één, The Hobbit: An Unexpected Journey, is vanaf 14 december 2012 in de bioscopen te zien. 

The Hobbit - Gandalf

The Hobbit - Peter Jackson & Martin Freeman

The Hobbit - Martin Freeman
Eerste foto's The Hobbit (Bron: Entertainment Weekly)